péntek, augusztus 15

Cégünk által gyártatott és forgalmazott GoldKollektor jellemzői

· Cégünk által kifejlesztett, gyártatott és forgalmazott GoldKollektor, a 000838586-0001/000838586-0002/000838586-0003 sorszámokon közösségi forma-tervezési mintaoltalom és az U 06 00268 számon használati mintaoltalom alatt áll, a P 07 00564 számon szabadalomra terjesztett, törvény által védett termék.
· Ez egy különleges bevonatú zárt síkkollektor, megfelel az MSZ EN 12975-1 szabvány előírásainak.
· Első és egyben a legfontosabb jellemzője - eltérve az eddig ismert típusoktól - az a műszaki megoldás, ahol a hőelnyelő felület azonos a hőátadó felülettel. Ez biztosítja a legmagasabb hőteljesítményt, és a legnagyobb elérhető hatásfokot.
Nincs közvetítő elem az abszorber hőátadó felülete és a fűtőközeg között, nincs galvanikus rozsdásodás - ami szigetelne -, nincs rossz préselés, rossz összeillesztés, melyek mind-mind hatásfok-csökkentő tényezők.
A GoldKollektor fő eleme a melegen préselt – erre a célra tervezett – különleges ötvözött alumínium lemezprofil, melyen préseléssel kis mélységű széles folyadékjárat került kialakításra, a lemezek párhuzamosan egymáshoz megfelelő távolságban rögzítve vannak, végeik bekötve az elosztó- illetve a gyűjtőcsövezettbe, biztosítva egy ideális 1,7 liter űrtartalmat és a szükséges két be- illetve két kimenetet.


GoldKollektor

· Az általunk gyártatott GoldKollektor második igen fontos jellemzője a kimondottan erre a célra kialakított és alkalmazott - egynemű és kizárólagos - ötvözött alumínium anyag, ami nagyon jó hővezető képességgel (235 W/m°C) rendelkezik, időt álló, rozsdásodásnak ellenálló, tömege kicsi (sűrűsége nem több mint 2,8 kg/dm3), könnyen megmunkálható, könnyen szerelhető fém, és az egyik legolcsóbb ma a piacon.
· A GoldKollektor harmadik, szintén nagyon fontos jellemzője - eltérően a hagyományos megoldásoktól - a Goldkollektor felületi kezelése.
Az általunk alkalmazott ötvözött alumínium lemez felületkezelése matt fekete elox, aminek a napsugárzás hullámhossz-tartományában igen nagy a fajlagos hőelnyelő képessége (közelíti a 90%-ot), míg a saját hőmérsékletének megfelelő hullámhossz tartományra vonatkozó fajlagos hő-kisugárzó képessége (kb. 10% körüli érték) aránylag kicsi.
Az eloxréteg elektro-kémiai úton kerül felvitelre, tartósabbá téve annak felületét, ugyanis a felületen tömör 10-18 mikron fémes oxidréteg alakul ki. Ez a tömör réteg elektromos szigetelő hatásánál fogva kizárja a galvanikus rozsda lehetőségét, ugyanakkor esztétikus, hőszigetelése elenyésző, hatásfoka rendkívül jó.

· A GoldKollektorok igen fontos eleme a kollektorház. Erre a célra tervezett – különleges ötvözött alumínium keretprofilt használtunk.
Előnye, hogy méreteiből adódóan a GoldKollektor esztétikus és tömege számottevően csökkentett: vastagsága csak 6,1 cm, külsőméretei 2,0 x 1,0 m, tömege 38,6 kg.
A GoldKollektorház alja (feneke) szintén hidegen hengerelt ötvözött alumínium lemez.

· A GoldKollektorok fontos eleme a lezáró üveg. Feladata, hogy szabad felületén (a mi esetünkben 1,94 x 0,94 m) átengedje és visszatartsa a napsugárzást, ugyanakkor hőszigetelő-képességével csökkentse az abszorberlemez konvektív hővesztességét.
Nagy tisztaságú, alacsony vastartalmú, edzett antireflexiós szolár üveget alkalmazunk.
Az üveg edzettsége és vastagsága (4 mm) biztosítja, hogy szállítás és felszerelés közben nem törik el, ellenáll a rárakodó hórétegnek és az erősebb jégverésnek is.

· A GoldKollektorok hatásfokának a növelése érdekében hőszigetelést használunk, Cégünk ragaszkodott a hővisszaverő fóliával ellátott hungarocell ill. a kombinált ásványgyapot-hungarocell hőszigeteléshez.

· A GoldKollektor kialakításánál lényeges szempont volt, hogy szükség esetén legyen szétszerelhető, elemei cserélhetőek, valamint a zárt térfogat párátlanítása legyen megoldott.

Ide kattintva kapcsolatba léphet velünk!

Nincsenek megjegyzések: